Dagje Londen - Compleet verzorgde dag in Engeland - Londentreinreis.nl (2024)

In een dagje Londen verkennen? Dat is goed te doen. Zorg er wel voor dat je thuis al plannen maakt, tickets boekt en jezelf verdiept in alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Voor Londen hoef je niet per se een lang weekend uit te trekken, twee dagen – of een dagje – kan al volstaan. Het ligt namelijk helemaal aan je wensenlijst of hetgeen waarvoor je naar Engeland wilt.

Ontdek Londen in één dag

Woon je in de buurt van de Duitse of Belgische grens dan is de kans groot dat je weleens een uitstapje maakt naar ons buurland. Hoewel Engeland ook een buurland is ligt deze vaak niet voor de hand. Er ligt immers een plas water tussen. Toch leent het land zich perfect voor een dagje weg. En het is onwijs leuk om eens in het jaar – of om het jaar – te bezoeken. Maar je moet het dus wel goed plannen.

Om zoveel mogelijk uit je dag te halen wil je vanzelfsprekend vroeg arriveren in de wereldstad. Dat betekent dat je vroeg dient te vertrekken uit Nederland. Omdat de bus en de boot de langste reistijd hebben liggen deze niet voor de hand. De beste keuze is in dit geval het vliegtuig of de trein naar Londen.

Kies je voor de laatste optie dan kan je om 06:17 de eerste trein nemen vanaf Amsterdam Centraal station. Ligt Rotterdam beter gelegen, dan kan je om 06:58 de trein nemen. Ook in dat geval ben je nog vóór 10:00 uur in het centrum van Londen. Bijkomend voordeel is dat je voor een dagje weg geen koffer nodig hebt dus direct kan beginnen met het verkennen van de stad.

Rechtstreekse verbinding Londen – Amsterdam

Eenmaal aan de overkant kan je alles doen en laten wat je wilt (niet te letterlijk nemen). Kies je voor een dagje shoppen in Londen of toch voor een van de velen attracties? De invulling van je dagje Londen bepaal je helemaal zelf. Wel hebben wij een aantal leuke, inspirerende en originele ideeën voor je.

Wil je ‘s avonds weer thuis op de bank zitten? Neem dan om 17:31 lokale tijd de laatste trein terug naar Nederland. Vanuit Londen rijden er ‘s ochtends en ‘s avonds twee Eurostar treinen rechtstreeks naar Amsterdam, via Rotterdam. Je kan er dus altijd voor kiezen om te overnachten in een van de velen B&B’s en hotels.

Goedkope treintickets Londen

Treintickets naar Londen zijn al verkrijgbaar vanaf 82 euro (retour). De beschikbaarheid en de prijs is echter sterk afhankelijk van de dag waarop je wilt reizen. Boek je drie maanden van tevoren, dan ben je vrijwel altijd verzekerd van de laagste prijs. En boek je via NS international? Dan worden er bovendien geen boekingskosten in rekening gebracht!

Naast NS international kan je ook treintickets boeken via NMBS Europe. Beide partijen hanteren dezelfde prijzen en hebben regelmatig een leuke kortingsactie. NS international heeft trouwens een handige kalender waarmee je direct de beschikbaarheid van en de prijzen voor de treintickets kunt bekijken.

Wil je een last minute treinreis naar Engeland boeken? Vergelijk dan altijd diverse aanbieders. En controleer natuurlijk LondenTreinreis.nl op kortingen én winacties. Zijn er geen last minute treinkaartjes te vinden? Voor vliegtickets naar Londen is dat vaak wel het geval.

Dagtocht Londen

Londen is een van de bekendste steden van Europa – Althans, nog wel – en is een echte wereldstad. De hoofdstad van Groot-Brittannië is een groot toeristisch trekpleister, maar vooral een stad vol entertainment, kunst en kent een rijke geschiedenis. Deze kenmerken zijn ook vandaag de dag nog goed zichtbaar. De stad vormt immers vaak het decor van grote blockbusters, kent tal van musea en tientallen ruïnes, kastelen en kathedralen.

Hoe vaak je Londen ook bezoekt er valt altijd wel wat nieuws te ontdekken. Denk hierbij niet alleen aan de symbolen van de stad, zoals de rode telefooncellen, London Eye, St. Paul’s Kathedraal, Buckingham Palace en Tower of London. Maar ook aan het uitzicht vanuit The Shard, de typische Engelse markten of de wijken net buiten Londen.

Liever een dagje shoppen? Neem dan zeker een kijkje in Harrods: Een warenhuis dat zeven verdiepingen telt en 330 afdelingen! Met maar liefst 160 bestaansjaren is het een waar begrip in Londen en ver daarbuiten. Bovendien is het gehele warenhuis rond Kerstmis versierd!

Ook voor mannen is er genoeg te doen en te beleven. Wat dacht je van een voetbalwedstrijd van de Engelse competitie of de Champions League. Londen kent immers vier grote clubs waardoor er altijd wel ergens kaartjes te vinden zijn. Geen voetballiefhebber? Dan is een Engelse pub tour wellicht iets voor jou. Maar wat je ook leuk vindt, het is wel te vinden in de bruisende wereldstad Londen.

Dagje Londen - Compleet verzorgde dag in Engeland - Londentreinreis.nl (2024)

References

Top Articles
‘Vanderpump Rules’ EP Alex Baskin Denies Cast Claims of Interference, Addresses Future of the Show 
Scandoval timeline: Breaking down the Tom Sandoval-Raquel Leviss-Ariana Madix drama
Christian McCaffrey loses fumble to open Super Bowl LVIII
Safety Jackpot Login
Moon Stone Pokemon Heart Gold
Restaurer Triple Vitrage
Craigslist Cars And Trucks For Sale By Owner Indianapolis
Free Atm For Emerald Card Near Me
St Petersburg Craigslist Pets
Tx Rrc Drilling Permit Query
Seth Juszkiewicz Obituary
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Tcu Jaggaer
Hmr Properties
Oscar Nominated Brings Winning Profile to the Kentucky Turf Cup
Shuiby aslam - ForeverMissed.com Online Memorials
Inevitable Claymore Wow
Curtains - Cheap Ready Made Curtains - Deconovo UK
Moviesda3.Com
The Ultimate Style Guide To Casual Dress Code For Women
Convert 2024.33 Usd
50 Shades Of Grey Movie 123Movies
Welcome to GradeBook
Nevermore: What Doesn't Kill
Healthier Homes | Coronavirus Protocol | Stanley Steemer - Stanley Steemer | The Steem Team
Walgreens Alma School And Dynamite
CVS Near Me | Columbus, NE
Ltg Speech Copy Paste
4Oxfun
UCLA Study Abroad | International Education Office
Is Henry Dicarlo Leaving Ktla
Dhs Clio Rd Flint Mi Phone Number
How rich were the McCallisters in 'Home Alone'? Family's income unveiled
Winterset Rants And Raves
Desales Field Hockey Schedule
Moonrise Time Tonight Near Me
How To Make Infinity On Calculator
Mumu Player Pokemon Go
Petsmart Distribution Center Jobs
KM to M (Kilometer to Meter) Converter, 1 km is 1000 m
Oxford Alabama Craigslist
Kazwire
Casamba Mobile Login
Citroen | Skąd pobrać program do lexia diagbox?
Gli italiani buttano sempre più cibo, quasi 7 etti a settimana (a testa)
3367164101
Iron Drop Cafe
York Racecourse | Racecourses.net
Www Ventusky
Bluebird Valuation Appraiser Login
Bumgarner Funeral Home Troy Nc Obituaries
Supervisor-Managing Your Teams Risk – 3455 questions with correct answers
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5748

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.